Ana Sayfa Blog

OSMANİYE’DE 635 KİŞİ YAKALANDI, 70’İ TUTUKLANDI

OSMANİYE’de polisin nisan ayında yaptığı asayiş uygulamalarında 635 kişi yakalandı, 70’i tutuklandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince 1-30 Nisan tarihleri arasında kent genelinde farklı noktalarda oluşturulan uygulamalarda, şüpheli 635 kişi yakalandı. Ekiplerce yapılan aramalarda ise 15’i tabanca, 18’i tüfek ve 7’si kurusıkı tabanca olmak üzere 40 ruhsatsız silah, 1 adet gaz bombası, 116 adet tabanca fişeği, 250,78 gram muhtelif uyuşturucu madde ve 52 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Hırsızlık olaylarında ise 2 adet çalıntı otomobil, 5 adet çalıntı motosiklet, 4 adet elektrikli bisiklet, bisiklet, cep telefonu, 5 adet 125 gram altın bilezik, altın yüzük, okey takımı, bir miktar çalıntı inşaat malzemesi ve 2 bin 300 TL para ele geçirildi. İfadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 70 şüpheli tutuklandı, diğerleri serbest bırakıldı. (DHA)

BAL ÜRETİCİLERİNE PETEK DAĞILDI

Osmaniye Merkez Ve İlçeleri Bal Üreticiler Birliği tarafından petek dağıtımı yapıldı.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Osmaniye Merkez ve İlçeleri Bal Üreticiler Birliği başkanı İsmet Topal “Arıcı arkadaşlarım birliğimizi kurarken birlik üyesi arıcılarımızdan yasal olarak almamız gereken 1.350. Tl’yi almıştık. 19 Mayıs. 2024 tarihine yapılan 1. olağan genel kurulu toplantısında birliğe giriş üyelik ücretinin 800.Tl, yıllık üye aidatınında 400.Tl. olarak 2 yıllık belirlenmesi nedeniyle 57 birlik üyemizden almış olduğumuz fazla para yerine eski üyelerimize haksızlık olmasın diye 3.er kğ. petek ve çıta teli dağıtımını yapıyoruz, Biz yönetim olarak arıcılarımızın temel ihtiyaçlarının karşılanması yönünde 2023 yılında birliğimizin kurulmasından itibaren yaptığımız çalışmalardan bu güne kadar arıcılarımıza ; kovan, petek, beleme şekeri ve diğer ekipman destekleri vererek yeni arıcı yetişmesine ve arıcılığın gelişmesine olumlu katkılarda bulunduk. Bundan sonrada aynı şekilde devam edeceğiz. İnşallah birlik olarak bölgemizde il ve ilçelerimizde her zaman sahada olacağız, arıcılarımızın bütün sıkıntıları ile yakından ilgilenerek, bilimsel ve teknik olarak ucuz girdi maliyetleri ile kaliteli, sağlıklı, pazar değeri yüksek arı ürünleri ve bal üreteceğiz. Buradan bütün arıcılarımıza sesleniyorum: Birlik yönetimi olarak inşallah üyelerimize ilerleyen zamanlarda ihtiyacına göre daha güzel destekler vereceğiz. Hedefimiz şu an 57 olan üye sayımızı en az 200 çıkarmaktır. Arısı olan bütün arkadaşlarımızı birliğimize üye olmaya davet ediyorum “ dedi.

“KİMDİR KİM BİLİR” İSİMLİ TİYATROYA YOĞUN  İLGİ

0

Düziçi’nde Tiyatro Severler İçin Heyecan Verici Bir Etkinlik: “Kimdir Kim Bilir” Adlı Tiyatro Oyunu Sahneleniyor.

Tiyatro tutkunları için keyifli bir etkinlik Düziçi’nde gerçekleşiyor. İbrahim Zeki Burdurlu’nun kaleme aldığı “Kimdir Kim Bilir” adlı tiyatro oyunu, sanatseverlerle buluşmak üzere Karacaoğlan Kültür Merkezi Salonu’nda sahneleniyor.

Oyuncu kadrosunda Canan Beyaz, Hülya Sarıoğlu Aydın, Ahmet Özkan, Ali Yılmaz, Necati Önder, Selahattin Beyaz ve Hacı Önder gibi deneyimli isimlerin yer aldığı oyun, seyircilere keyifli anlar yaşatmayı hedefliyor.

3-4-5 Mayıs tarihlerinde Saat: 20.00 da gerçekleşecek olan gösterim için biletler 50 TL karşılığında satışa sunulmuş durumda. Tiyatroseverler, bu fırsatı kaçırmamak için biletlerini şimdiden temin edebilirler.

VALİ YILMAZ YAĞMUR ZARAR GÖREN MAHALLE VE KÖYLER’DE İNCELEME YAPTI

0

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, dün akşam yağan şiddetli yağmur nedeniyle zarar gören Ahmet Yesevi Mahallesi, Çardak ve Dereli Köylerimizde incelemelerde bulundu. Vali Yılmaz’ın inceleme ziyaretinde Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Özdokur, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hamit Coşkun, Afet ve Acil Durum İl Müdürü Selami Kılıçer, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Guddusi Arık da yer aldı.

İncelemeleri sırasında yağmurdan işyerleri ya da evleri zarar gören vatandaşlarımızla görüşen Vali Yılmaz, vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerini iletti. Vatandaşlarımızın taleplerini dinleyen Vali Yılmaz, ilgili kurumlara gerekli talimatları verdi.

Vatandaşlarımız, Vali Yılmaz’a taleplerini dinlediği için teşekkür ettiler.

ÜRETİCİLERE 21.500 ADET PLASTİK ZEYTİN KASASI DAĞILDI

Osmaniye’de üreticilerimize 21.500 adet plastik zeytin kasası dağıtıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde düzenlenen dağıtım törenine Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve zeytin üreticileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Kolabaş yaptı. İl Müdürü Kolabaş yaptığı konuşmada, “Osmaniye İl Özel İdaresi, BTC ve Bakanlığımız destekleri ile bugüne kadar 21.000 adet 1. Sınıf zeytin hasatı kasası dağıtımı yapıldı. Bugün ise 21.500 adet 1. Sınıf zeytin hasat kasası dağıtımı yapılacaktır. Proje bütçesi Bakanlığımız tarafından %75 hibeli olarak sağlanmıştır. 810 bin TL çiftçi katkısı, 2 milyon 430 bin TL Bakanlık katkısı olmak üzere toplam bütçe 3 milyon 240 bin TL dir. Yararlanacak çiftçi sayısı 900 kişidir. Dağıtımımız, İl ve ilçe müdürlüklerimizce yapılacaktır. Bu ödeneklerin çıkarılması ve uygulanması safhalarında başta Sayın Valimize, Sayın Milletvekilimize, siyasetçi ve bürokratlara teşekkürlerimi sunuyorum. Bu projede emeği geçen tüm personellerimizi tebrik ediyorum. Yaptığımız destekleri fazlasıyla hak eden değerli çiftçilerimize saygılarımı sunuyor, hayırlı, bereketli bir yıl olmasını dilerim. “dedi.

Programda konuşan Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, Osmaniye’nin tarımda oldukça mesafe aldığını belirterek, “2006 yılında çiftçilerimize zeytin fidesi dağıtımı yapıyorduk. Hamdolsun o gün dağıtmış olduğumuz fideler bugün ağaca dönüştü, meyve vermeye başladı. Bugün de Milletvekili olarak, çiftçilerimizin ürünlerini toplayacağı kasaları dağıtmak bize nasip oldu. Hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Bu projelere destek veren, bizleri yalnız bırakmayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, onun yol arkadaşı Tarım ve Orman Bakanımıza, Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüze ve proje ekibine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. ”dedi.

        Vali Dr. Erdinç Yılmaz ise yaptığı konuşmada, “İmkânlarımız ölçüsünde verebildiğimiz desteği vermeye gayret ediyoruz. Başta Tarım ve Orman Bakanlığımız olmak üzere, Valilik olarak İl Özel İdaremizin desteklerini her zaman sizlerin hizmetine en iyi şekilde sunmaya gayret ediyoruz. Bu zeytin kasalarının, zeytinin kalitesinin artmasına çok önemli katkı sağladığını siz daha iyi biliyorsunuz. Ürünlerimizin en doğal şekilde üretimini sağlayıp, insanlarımızın gıda ihtiyacının karşılanmasında zeytinin önemi ve kıymeti çok büyük. Osmaniye’miz zeytin üretiminde Türkiye’de 11. sırada, inanıyorum ki ilerlemeye devam edecek. Biz size destek vereceğiz, siz de en güzel zeytini yetiştirmeye devam edeceksiniz. Çünkü Osmaniye’miz, zeytinin kaliteli olması anlamında, en iyi şartları taşıyan çok nadir yerlerden birisi. Dağıtacağımız kasaların, sizlerin üretimine en güzel katkıyı sağlamasını, hayırlı olmasını diliyorum. Elimizden gelen bu destekleri en iyi şekilde sunma gayretimiz devam edecek. Siz de inşallah en güzel şekilde üretmeye devam edin. Hayırlı olmasını diliyorum.”diye konuştu.

Program sonunda zeytin üreticilerine plastik kasaları Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy tarafından verildi. Projenin hayırlı olmasını ve ilimizdeki zeytin üretiminde kalitenin artırılmasına vesile olmasını dileyen Vali Yılmaz, üreticilerimize bol bereketli kazançlar diledi.

KADİRLİ’DE “ORMAN BENİM ” ETKİNLİĞİ

Kadirli ilçesinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü’nün 81 ilde aynı anda başlattığı “Orman Benim” etkinliği düzenlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü’nün orman yangınlarına farkındalık yaratmak için 81 ilde aynı anda başlattığı “Orman Benim” etkinliği Kadirli ilçesi Tapu Tepesi mevkiinde gerçekleşti.

Orman işletme Müdürlüğü ev sahipliğinde

düzenlenen etkinliğe Kaymakam Yakup Güney,Belediye başkan vekili Halil Dögüşçü,

Orman işletme müdürü Adem Sarıbıyık, Milli Eğitim Müdürü İlyas Tapsız,İlçe Tarım Müdürü Fatin Rüştü Özeser, kurum müdürleri,STK temsilcileri,siyasi parti temsilcileri,öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

HAPİS CEZALARI BULUNAN 3 KİŞİ YAKALANDI

OSMANİYE’de jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmada, kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 3 kişi yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Jandarma Suç Araştırma Timlerince (JASAT) aranan şahısların yakalanabilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor. Bu çerçevede, haklarında aranma kaydı bulunan 3 kişinin, saklandıkları adresler tespit edilerek eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Yapılan baskınlarda, çeşitli suçlardan toplamda 4 suç kaydından aranan 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan B.B., uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama suçundan 15 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan M.K.E. ve hakkında silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan F.Ö. yakalanarak gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan 3 kişi, tutuklandı. (DHA)

OSMANİYE’DE TIRDA 41 KİLO 600 GRAM SKUNK MADDESİ

Osmaniye’de uygulama noktasında durdurulan tırda 41 kilo 600 gram skunk maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucuyla mücadele çalışmaları çerçevesinde seyir halinde olan tırı uygulama noktasında durdurdu. Ekiplerin, hassas burunlu narkotik köpeği ile tırda yaptığı aramada tırın kupa kısmına saklanmış çuvallarda 41 kilo 600 gram skunk maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınan Harun T. ve Ömer T. tutuklandı.

KADİRLİ DEVLET HASTANESİNE 3 DOKTORUN ATAMASI YAPILDI

Sağlık Bakanlığı tarafından 116. Dönem Devlet Hizmet Yükümlüsü (DHY) kurasında Osmaniye’ye 10 Uzman 4 Pratisyen olmak üzere 14 Hekim Kadrosu Tahsis Edildi.

Yerleştirme işlemi sonucunda Bakanlık tarafından iş ve işlemleri tamamlanan hekimlerden Kadirli Devlet Hastanesinde biri İçhastalıkları olmak üzere 3 doktor görevlerine başlayacaklar.

“YOĞUNOLUK VE ÇEVRESİNDE SAĞNAK YAĞIŞ

0

Yoğunoluk Köyünde Akşam üzeri etkili olan sağanak yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Her yer su oldu..